mona lisa touch lazer tedavisi

Lazer Tedavileri

Lazer Tedavileri, genital estetik talebi olan ya da genital bölgeye dair rahatsızlıkları olan hastalarda, hastalığın tedavisi ve estetik ihtiyaçları için ameliyatsız çözümler sunar. Lazer tedavisi ile kesisiz, acısız müdahale edilen hastalar operasyon sonrası hızla normal hayatına dönebileceği için günümüzde bu yönteme sıklıkla başvurulur.

Lazer cihazları sunduğu üstün teknoloji ve yüksek memnuniyet sebebiyle jinekoloji alanında da sıkça tercih edilmektedir. Lazer uygulamalarından kadın hastalıklarında yaygın olarak karbondioksit lazer yöntemleri tercih edilse de radyofrekans ve erbium yag lazer yöntemleri de hastaya ve hastalığına göre kullanılabilir. Bazen de tüm bu yöntemler tedaviye göre kombinlenebilir.

Hangi Durumlarda Lazer Tedavisine Başvurulabilir?

Estetik Uygulamaları

Vajina daraltma, Vajina gençleştirme, Genital bölgelerde sarkma, Genital bölge renk açma (genital beyazlatma), Hamilelik sonrası çatlak tedavisi

Tedavi Edilebilen Rahatsızlıklar

Kronik vajinit, Vajinal tekrar eden mantar, İdrar kaçırma, Vajinal kuruluk, Ağrılı cinsel ilişki, Orgazm olamama, Lichen Sclerosus

Gerekli Koşullar

Lazer tedavisi isteyen hastalar için kriterler çok katı değildir. İlk olarak hastanın son bir yıl içinde smear testi yaptırmış olması gerekir. Smear testinin sonucunun negatif sonuçlu olması beklenir. Bunun yanında hastanın Lazer tedavisi sırasında regl dönemi içinde olmaması (adet görmüyor olması) gerekir. Aynı zamanda gebelik riski bulunan hastalar da tedaviden faydalanamaz. Ancak emzirme döneminde olan anneler için lazer tedavisi uygulanmasında bir sakınca yoktur.

Barbie Estetiğinde Kullanılan Cihazlar

Nasıl Yapılır?

Lazer Tedavisine başlamadan önce uygulama türü ve kişinin ihtiyaçlarına göre başlıklar belirlenir. Hastaya uygun doz ayarlaması yapılarak özel bir tedavi protokolü oluşturulur. Seanslar genelde, uygulamanın türüne göre beş ila on beş dakika arasında sürer. Genital bölge renk açma operasyonlarında ek olarak buz kompresi uygulanır. Seans sırasında ağrı veya acı hissedilmemesi beklenildiğinden uygulama esnasında anestezi gerekmez. Tedavi sırasında kesi veya dikiş atılması gerçekleşmez. Bazı hastalarda ihtiyaca göre dört ila altı hafta arasında seans tekrarı gerekir.

Seans Sonrasında

Öğle arası estetiği olarak da anılan bu uygulamalarda, seans bitiminde hastalar günlük hayatına hızla dönerler. Tedavi sonrası dört – beş gün hastaların cinsel birliktelikten kaçınmalarını tavsiye edilir. Ayrıca havuz, deniz, spa gibi ıslak alanları kullanmamaları önerilir. Hastaların bu süreçte banyo yapmasında, duş almasında bir sakınca yoktur. Seans bitimini takip eden hafta dikiş veya kesi oluşmadığı için pansuman ihtiyacı doğmaz. Sadece genital renk açma uygulamalarında hastaların bir hafta boyunca krem tedavisi uygulamaları ve açık renkli çamaşır giymeleri önerilir.

Lazer Tedavisi Riskli Midir?

Tedaviyi düşünen hastalardaki en büyük endişelerden biri de lazerlerin güvenilir olup olmadığıdır. Özellikle uygulama sonrası infertilite (kısırlık) veya kanser riskinin olup olmadığı sıkça sorulan sorular arasındadır. Yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde Lazer Tedavisinin kanser ve kısırlık başta olmak üzere ciddi hiçbir komplikasyona sebep olmayacağı değerlendirilmektedir. Hastaların çok küçük bir kısmında -vajina içerisine yapılan lazer sonrası- bir hafta süreyle sulu bir akıntı meydana gelebilir. Yine nadiren renk açma uygulamaları sonrası hassas ciltlerde irritasyon olabilir. Sayılanlar haricinde başkaca bir yan etki beklenmez.

Op. Dr. Duygu Mutlu ile İletişim

Kadın hastalıkları ve doğum alanlarında danışmak istediğiniz tüm konularda Op. Dr. Duygu Mutlu ile temas kurabilirsiniz.